16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Máris lecsapnak a zivatarok

2014.07.21. 19:00

Zivatarok pattantak ki az Északi-középhegység területe felett és az Alföldön is, írja az Időkép. Budapesttől északkeletre is kialakult már egy látványos cella. A zivatarokat néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és felhőszakadás kísérheti. Éjszaka mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, dél felől is egyre több helyen várható zápor, zivatar.

piros76-dsc0305.jpg-2014-07-21-17-53-18
Fotó: Piros76 / Időkép

Kedden is sok lesz a felhő, csak helyenként lesznek napos időszakok. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre a várható felhőszakadás miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyékben, itt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket kárt okozó szél, illetve jégeső kísér.

Szerdán nyugaton szakadozik, csökken a felhőzet, és kisüt a nap is, de még mindig többfelé várható zápor, zivatar, és az északi szél is megerősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.  • Tippek
  • Hírek