Fidesz: Sipos Pál álljon a nyilvánosság elé!

2014.07.23. 15:53 Módosítva: 2014.07.23. 16:52

A Fidesz azt várja a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanártól, hogy álljon a közvélemény elé, és nyilatkozzon, igazak-e az őt ért vádak

- közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.

A volt tanárról két héttel ezelőtt a 444.hu írta meg - a cikkben csak S.-ként említve őt -, hogy 25 évvel ezelőtt egy fővárosi gimnázium tanárjaként szexuális visszaéléseket követett el a rábízott tanulók egy részével.

Sipos Pál ügye nem magánügy. A köztelevízió egykori dolgozójáról van szó, a magyar állam kitüntetettjéről van szó, sőt a Bajnai-párt alapítójáról van szó, akire tehát közszereplőként tekintünk

- mondta sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, közölve: minden jóérzésű ember várja a nyilvánosság elől "két hete bujkáló" férfi válaszát arra, igazak-e az őt ért vádak, mi történt valójában az 1980-as évek második felében a szóban forgó iskolában.

A fideszes képviselő egyúttal elképesztőnek és felfoghatatlannak nevezte, hogy 25 éve nem derültek ki ezek az ügyek. Mint mondta, Sipos Pál nem bujkálhat a közvélemény elől, és nem intézheti el a történteket annyival - mint azt a 444.hu-nak mondta -, hogy "ezt dobta a gép". Selmeczi szerint senki nem úszhatja meg, hogy életre szóló, feldolgozhatatlan traumát okozott kiszolgáltatott fiataloknak.

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja így reagált Selmeczi kijelentéseire:

A diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori tanár, Sipos Pál nem vett részt az Együtt alapításában, a pártnak sosem volt tagja, alkalmazottja vagy aktivistája. 

Sipos Pál csak egy petíciót írt alá, mely a választói összefogás támogatásáról szólt még 2012 őszén.

Ezt az interneten megtalálható petíciót 21 306-an írták alá, közülük egy volt Sipos Pál.

Az Együtt mélységesen elítéli azt, ha valaki visszaél mások kiszolgáltatott helyzetével. Teljes mértékben elfogadhatatlannak és visszataszítónak tartják, ha egy tanár szexuálisan vagy bármely más módon zaklatja a gondjaira bízott diákokat.  

Ugyanolyan visszataszítónak tartjuk azonban azt is, ha egy politikus ezen diákok kiszolgáltatott és megalázott helyzetéből akar magának hasznot szerezni, méghozzá úgy, hogy hazudik politikai ellenfeleiről.

Az Együtt végül így összegezte a történéseket:

Selmeczi Gabriella ma szégyent hozott magára, és szégyent hozott a pártjára is.