Perre megy az Együtt-PM a Fidesz V. kerületi polgármesterjelöltjének vagyonnyilatkozatáért

2014.07.23. 13:29 Módosítva: 2014.07.23. 15:59

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz - jelentette be Juhász Péter az MTI beszámolója szerint.

A szövetség társelnöke szerint korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amelyet előbb az önkormányzattól bérelt, majd "töredékáron megvásárolhatott". Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudott, hogy a valóságban pontosan mennyit fizetett érte.

Az Együtt-PM társelnöke Puskás Andrásról úgy fogalmazott: a volt alpolgármesterről "teljesen nyilvánvalóan kiderült, hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen". Juhász Péter elmondta, hogy a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be, illetve több mint két héttel ezelőtt kikérték a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg.

Ahogy azt már megírtuk, Szentgyörgyvölgyi Pétert indítja az V. kerületben a Fidesz az őszi önkormányzati választáson, miután a mostani polgármester, Rogán Antal az összeférhetetlenség miatt a parlamenti mandátumot választotta. Az Együtt-PM szerint Szentgyörgyvölgyi abban a Szerb utca 9. szám alatti házban vásárolta meg olcsón lakását, amiben Orbán Viktor személyes tanácsadója, Habony Árpád is él.

Az Együtt-PM korábban kiderítette, hogy Rogán Antal mellett Puskás Andrásnak is van egy 120 millió forintot érő lakása a Pasa Parkban. Ráadásul a vagyonbevallásában szerepel egy 76 millió forintos, „nehezen megmagyarázható” magánszemélytől kapott kölcsön is. Puskás András június végén mondott le a belvárosi alpolgármesterségről, miután állásajánlatot kapott az állami Eximbanktól.

Az V. kerületi Önkormányzat közleményt adott ki az ügyben, amiben azt írják, hogy Juhász Péter ellen már több esetben feljelentést tettek rágalmazás miatt, és "most is hazudik". Mint közölték, Szentgyörgyvölgyi a lakását a forgalmi érték 75 százalékáért vásárolta, és "több olyan baloldali politikus van, aki nagyobb kedvezménnyel jutott lakáshoz a Belvárosban". Az önkormányzat szerint Szentgyörgyvölgyinek még nem kellett leadni a vagyonnyilatkozatát, az alpolgármesternek erre megválasztásától számítva 30 napja van, ez a határidő pedig még nem járt le.