Addig terrorizálta cellatársát, míg az majdnem belehalt

2014.07.24. 10:30

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy fogvatartott ellen, aki 2011 novemberétől folyamatosan terrorizálta zárkatársát.

Már közös cellába kerülésük első napján megfenyegette a másik férfit azzal, hogy ha nem kártyázik vele, akkor bántalmazni fogja. A férfi félelmében kártyázott, és 65 ezer forintot vesztett, amit a fogvatartott úgy hajtott be, hogy elvette tőle a családjától kapott élelmet és egyéb tárgyakat.

Miután kiderült, hogy társát egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják át, így nem fogja megkapni a tartozást, rávette a férfit, hogy nyeljen le egy körömcsipesz darabot és kenyérbélbe csomagolt drótdarabot.

A férfi hamarosan belázasodott, gyulladás és hasi görcsök jelentkeztek nála, ezért kórházba szállították, és a gyors orvosi beavatkozás mentette meg életét.

Mivel a vádlott többszörös erőszakos vissszaesőnek minősül ez utóbbi tettéért akár 16 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.  • Hírek
  • Megtakarítás