Egy Dk-st indít a baloldal a veszprémi polgármesterrel szemben

2014.07.24. 11:34

Összejött a baloldali összefogás Veszprémben is, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös jelöltje Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció veszprémi szervezetének elnöke lett. 

Hartmann Ferenc, az MSZP városi elnöke elmondta, hogy az ellenzéki pártok megállapodása alapján a városban közös programmal, közös listával és közös egyéni jelöltekkel készülnek a baloldali pártok az őszi önkormányzati választásra.

Katanics Sándor a sajtótájékoztatón elmondta, 30 éve lakik Veszprémben, ebből tizenhat éve önkormányzati képviselő, és három cikluson át vezette a kádártai részönkormányzatot. Katanics szerint "a Fidesz a múltba fordult, jelentősen megfosztotta az önkormányzatokat az önrendelkezési joguktól", Veszprémet a jelenlegi vezetőség "zsákutcába irányítja", ezt a folyamatot pedig meg kell állítani.

Programjáról elmondta: a megkezdett városrehabilitációt folytatná, az adóztatás és a közlekedésfejlesztés kérdéskörét azonban újragondolná.

Az már egy hónapja kiderült, hogy a Fidesz-KDNP a város jelenlegi polgármesterét, Porga Gyulát jelöli újra, aki négy éve vezeti Veszprémet, előtte pedig alpolgármester volt. Porga 2012-ben megkapta Az év polgármestere-díjat.

Az LMP június végénjelentette be, hogy Gerstmár Ferencet, a párt önkormányzati képviselőjét, önkormányzati és rendészeti szakszóvivőjét indítja az őszi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként.