Gigantikus kocsisor áll a röszkei és a tompai határon, 6 órát kell várni

2014.07.26. 19:47

A rendőrség közleménye szerint szombat estére 6 órára nőtt a várakozási idő a tompai és a röszkei határátkelő kilépő oldalán, írja az MTI. A torlódás a Nyugat-Európából szabadságra hazafelé tartó vendégmunkások miatt alakult ki, mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Mihályné Bornemisza Eleonóra.

A helyzet annak ellenére rosszabbodott, hogy Tompán már 9 sávon léptetik ki az autósokat az országból. A rendőrök ezért a forgalom egy részét a bácsalmási határátkelőhelyre irányítják át, ám ott is számítani kell a várakozási idő növekedésére.

A gyorsabb átlépés érdekében a Budapest felől az M6-os autópályán közlekedőknek azt javasolják, hogy a nap 24 órájában igénybe vehető hercegszántói határátkelőt válasszák, ahol folyamatos a kiléptetés. I

Indulás előtt a Szerbiába tartóknak célszerű tájékozódniuk az aktuális várakozási időkről a police.hu-n. A rendőrségi honlap tájékoztatása szerint a rendőrök és a Magyar Vöröskereszt önkéntesei a röszkei határállomáson vizet osztanak a várakozóknak és szombat éjszaka a Maros Mentőcsoport tagjai egészségügyi ügyeletet látnak el a Csongrád megyei átkelőhelyen.