2024. június 14. 21:00 ÉLŐ
Németország 2
Skócia 0

Idős férfit raboltak ki, belehalt

2014.07.30. 15:49

A gyanú szerint három évvel ezelőtt társaival együtt kirabolt egy idős embert annak otthonában az a 21 éves férfi, akit kedden fogott el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a fővárosban - közölte a PMRFK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Beluzsárné Belicza Andrea az MTI szerint elmondta: a tápiószecsői gyanúsított és társai 2011. június 22-én éjszaka bementek egy tápióbicskei családi házba, az ott egyedül élő 85 éves férfit többször megütötték, majd a házban talált készpénzzel és mobiltelefonnal távoztak. Az idős férfi néhány napon belül a kórházban belehalt sérüléseibe.

A PMRFK nyomozói kedden, fővárosi munkahelyén fogtak el egy férfit, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Azt, hogy kik voltak a társai, illetve mi volt a szerepük, még tisztázza a rendőrség - fűzte hozzá a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea kérdésre elmondta: vizsgálják, hogy az elmúlt három évben követett-e el más bűncselekményt is a gyanúsított.

A férfi ellen emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a PMRFK bűnügyi osztálya folytatja le a további eljárást.