Megint tojással dobálták meg a megszállási emlélművet

2014.07.30. 21:11

Megint tojással dobálták meg a megszállási emlékművet a szokásos szerdai demonstráció, a rendőrök közbeléptek, számolt be a nol.hu.

Hasonló történt július 20-án is, miután titokban, éjszaka felállították a sasos-arkangyalos szobrot. Az akció akkor tetszést aratott az emlékmű ellenzői körében, bár néhányan elhatárolódtak a tojásdobálástól.

A szerda esti demonstráción Pásztor Tibor V. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő azt mondta, amikor a kormány úgy döntött, hogy március 19-e helyett május 31-re módosítja az emlékmű átadásának határidejét, hatályon kívül helyezte a szoborról szóló előző kormányhatározatot. Ennek megfelelően az V. kerületi önkormányzatnak újból tulajdonosi hozzájárulást kellett volna adnia, ami azonban nem történt meg.

A beszédek elhangzása után két férfi különvált a többiektől, és tojással kezdte dobálni a szobrot. A rendőrök gyorsan közbeavatkoztak, az egyik tojásdobáló azonban vitatkozni kezdett. Pásztor Tibor bejelentésére utalva közölte, hogy ez a szobor jogilag nem is létezik.