11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Nem visongva adta át a szaros lakás kulcsait Kaposvár!

2014.07.31. 12:52

Dr. Kéki Zoltán, Kaposvár Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője levelet küldött az Indexnek a Remélem, egyszer vége lesz ennek a szarnak című kaposvári cikkünk nyomán. A riportban egy kaposvári férfi halálának, majd a halála utáni állapotoknak próbáltunk utánajárni.

Az illető másfél hónapig feküdt holtan a lakásában, mire bementek a rendőrök. Majd még másfél hónapig hagyták állni az egész lakást elborító flakonba gyűjtött vizeletet, és zacskókban gyűjtött székletet, amit a lakás tulajdonosa valószínűleg hónapok alatt hozott össze.

A főjegyző szerint a cikk rossz színben tünteti fel a várost, ezért helyreigazítást kért. A kifogásolt részek:

  • "A negyedik örökös, amikor a hírekből megtudta, hogy mi történt, bement az önkormányzathoz. Ott pedig szinte visongva az örömtől adták át neki a lakás kulcsait és vele a problémát." 

A jegyző levele szerint a kaposvári polgármesteri hivatal hagyatéki ügyekkel foglalkozó munkatársa az etikai normákat betartva végzi a munkáját és aszerint járt el az adott ügyben is.

  • "Az önkormányzat, a tisztiorvosi szolgálat, az örökösök és a megyei kormányhivatal egymás térfelére dobálták a szaros labdát, mert senkinek nem volt kedve eltakarítani a fertőzésveszélyes, veszélyes hulladéknak számító ürüléket."

A jegyző úgy fogalmaz, a takarítás nem kedv, hanem illetékesség kérdése, amelyben a kaposvári önkormányzatnak nem volt feladata és lehetősége sem eljárni. Kaposvár polgármestere éppen azért szólította fel intézkedésre a Somogy megyei kormánymegbízottat, mert megelégelte a tétlenséget.

Az első kifogásolt részt maga az örökös mondta nekünk, ahogy az a mondatban is szerepel. A második kifogásolt részre pedig maga a jegyző ad tökéletes választ, amikor azt írja, hogy a polgármester felszólított egy hivatalt, hogy ne a jogkörökkel bíbelődjenek, hanem csinálják meg. Mi sem írtunk mást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport