György
8 °C
23 °C

Íme, a trafikmutyi teljes dokumentációja!

2014.08.01. 11:52

Átadta a dohány-kiskereskedői koncessziós bírálatok teljes, eddig nem nyilvános dokumentációját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az iratokat a Demokratikus Koalíció kérte ki. 

A bírálati jegyzőkönyvekből egy bírósági ítélet szerint nem lehet kitakarni a pályázók neveit. Ezért a nagy mennyiségű papírhalmazból kiderülhet majd, kik voltak vesztesek és milyen értékelések alapján maradtak alul a dohányárú-kereskedések „mutyiként” elhíresült újraosztásában.

A DK-s Molnár Csaba júniusban tett ügyészségi feljelentést a minisztérium ellen közérdekű adattal való visszaélés miatt. A DK szerint a Fővárosi Ítélőtábla már kötelezte az NFM-et a trafikdokumentáció átadására, és a határidő június 26-án lejárt. A bíróság május 8-án döntött arról, hogy a papírok kiadására kötelezi a minisztériumot.

A per nyomán júniusban vált ismertté, hogy kik döntöttek a trafikokról. Ekkor derült ki, hogy a bíráló bizottságban a minisztériumokat Bagoly Andrea, Bitay Márton, Czipa Balázs, Gulyás Andrea, Hernádi Ádám, Kohut Balázs, László András, Lenner Áron Márk, Mészáros Karina, Mihalovics Péter, Orbán Krisztina és Pindroch Szilárd képviselte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!