Jelentős károkat okozott a keddi vihar

2014.08.05. 19:06

Több helyen is fakidőléshez és nagyobb ágak lehasadásához vezetett Szeged egyes területein az erős szél, jelentette a Katasztrófavédelem. Az Acél utcában a kidőlő fa leszakította a villanyvezetéket, a 47-es út Algyői úti szakaszán egy benzinkút közelében törtek le egy nagyobb fa ágai és a gáztározóra hullottak, a Gallé László utcában egy hat méter magas fa veszélyesen megdőlt, villanyvezetéket veszélyeztet.

Csongrádon is tömeges károkat okozott az időjárás. Tíznél is több bejelentés érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére útra, épületekre vagy villanyvezetékekre dőlt fákról, a szél által megbontott háztetőkről, ledöntött kéményekről. Iskolát, járókelőket, gondozásra szoruló személyeket egyaránt veszélyeztetnek a veszélyessé vált - megdőlt vagy kidőlt - fák a településen. 

Kecskemétet sem kímélte az Alföldön késő délután átvonult vihar. A várostöbb pontjára riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat kidőlt fák, elöntött házak és üzletek, vagy a szél által megrongált háztetők miatt. Több helyen dőltek a fák utakra, néhány helyen elektromos vezetékeket szakítottak le a szél által kitépett növények. Egy áruház tetejét is megbontotta a viharos szél.

Az ország másik pontján, Balatonlellén is tombol a vihar; a hirtelen leesett sok eső elöntött három éttermet és egy utat. Ugyancsak az esővíz fogságába került két családi ház is, a lakók nem tudták elhagyni az ingatlanokat, mert az eső körülvette őket.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint az esti, éjszakai órákban több helyen várható zápor, zivatar, amelyet elsősorban felhőszakadás és átmenetileg viharos szél kísérhet. A legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén lesz eső.