16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Ma sem ússzuk meg szárazon!

2014.08.05. 07:19 Módosítva: 2014.08.05. 12:24

Keddre, felhőszakadás miatt, az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken kedden is számítani lehet arra, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Főként a délutáni, esti órákban több helyen várható zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső kísérhet. A legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén alakulhat ki csapadék.

Napközben a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik, a zivatarok környékén viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27-32 Celsius-fok között alakul. Késő estére 19-25 fok közé hűl a levegő.

Az időjárás-mérnökök akcióban

Az amerikai hadsereg először a második világháborúban hívott össze egy titkos tanácskozást, amely amely az időjárás mesterséges befolyásolásának és ennek harcászati alkalmazásainak lehetőségeiről szólt. Az időjárás-mérnökök kiképzésébe és a téma kutatásába dollármilliókat öltek a hidegháború alatt, és hamarosan megnyílt a lehetőség az időjárás precíz és gyilkos befolyásolására. Sajnos a technológia gonosz kezekbe került, akik például a Magyar Nyarat is nagy erőkkel próbálják tönkre tenni, mégpedig az amerikai kukoricalobbi megbízásából. 

Konteó-nap az Indexen


  • Hírek
  • Bankszámla