Mivel támadja ma a Háttérhatalom Seszták Miklóst?

2014.08.05. 07:14 Módosítva: 2014.08.05. 12:07

A Magyar Nemzet mögött álló Pénzügyi Körök az Átlátszó tegnapi cikkét idézik, miszerint nyolc év alatt csaknem megháromszorozta vagyonát Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A Népszabadság mögött álló Háttérhatalom pedig arról ír, hogy bár Seszták azt mondta, hogy ő csak az Oxygen Wellness ügyvédje volt, de úgy tűnik, bensőségesebb kapcsolatok is fűzték a fitneszklubok mögötti üzletemberekhez. A lap feltárta például, hogy Oxygen Wellness-telephelyet üzemeltet Seszták egyetlen bevallott cége, az Oxygen-Gastro ügyvezetője, Seszták-Mészáros Beatrix pedig a fejlesztési miniszter rokona lehet. Az Oxygen mögött álló offshore jellegű cég tulajdonosa Seszták egykori gimnáziumi osztálytársa. 

Seszták Miklós zavaros ügyleteiről még júniusban számolt be az Index, elsőként, akkor a lapunk mögött álló Háttérhalami és Pénzügyi Körök mögött álló Spirk József kollégánk azt írta: az új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. 

Az, hogy Seszták még a jobboldali sajtóban is a célkeresztbe került, nem véletlen. Állítólag a Fidesz mögött álló gazdasági háttérhatalmi erők, élén Simicska Lajossal, nehezményezik, hogy pozíciókat vesztettek és kiszorultak a fejlesztési minisztériumból.

A kormány szerint kétségbeesett és reménytelen próbálkozás Sesztákot támadni. 

Olvasónk, Laci megfejtése:

Szerintem nem kell hozzá nagy kombinációs készség, hogy belássuk, a gazenber Simicskát csak egy még kártékonyabb gazember tudja kigolyózni. Orbánt is csak Gyurcsány tudta lenyomni, meg is szívtuk vele, jól. Lehet, hogy nem ezt az utat kéne járni, a 'legyőzés' mindig csak ide vezet... :-(Konteó-nap az Indexen