Ha szájba vernek, ne csodálkozzatok!

2014.08.05. 14:47
Az Index olvasói más sokszor bizonyítottak, és bárhogy igyekeztünk, a konteónapi cikkáradattal sem sikerült őket megtévesztenünk: át van látva a szitán.

Az összeesküvés-elméleti napra készült cikkeket itt találja.

  • Igen, és a híradó meg bemondja a valóságot mi? Manapság már könnyű tájékozódni, a főáramú média híreinek kb mindig az ellenkezője az igaz. Az összeesküvés elméletet meg ki lehet olvasni a tényekből, manapság már elevenek és láthatóak az összeesküvésnek bélyegzett dolgok. Persze itt a végletekkel jönnek, a liberális baloldali kommunikáció mindig úgy próbálja bagatelizálni, elmosni az igazat, hogy végletekkel, és a kivételekkel védekezik, majd ezzel azonnal sztornózza is a problémáról való diskurzust, ezzel a technikával lezártnak tekinti a vitát. (A. Y., Facebook)
  • Régóta az Index olvasója vagyok, de nem csak az Önök forrásaira hagyatkozom, és úgy vélem egy elég széles spektrumú világnézet alakult ki bennem. Természetesen, mint gondolkodó ember, engem is érdekelnek azok a dolgok, amelyre nincs magyarázat vagy egész egyszerűen ismeretlen számunkra. Több oldalról vizsgálom meg ezen híradásokat, de minden felett megmarad egy egészséges kételkedés. Úgy vélem, az emberiség fejlődésének kulcsa, minden egyén tudati megvilágosodása. Ezért is verte ki a biztosítékot mai konteós cikkük. Az egy dolog, hogy badarság az egész és nyílvánvaló, hogy ez trollkodás a sok, magát nagyon okosnak vélő ember felett, de azzal, hogy az egészből viccet csinálnak, pont azt érik el, hogy a tudatlan emberek is komolytalnnak fogják fel az egészet, és megszünteti az érdeklődésüket más világnézetek iránt. Ez független attól, hogy igazak-e az elméletek vagy sem. Minden lehetőséget meg kell vizsgálni és szelektálni azt, ami valóban arra érdemes, és mégegyszer kiemelem, egészséges szkepticizmussal kell viszonyulni hozzájuk, míg be nem bizonyosodik az igazság. Úgy gondolom, hogy Önöknek, mint a köz tájékoztatóinak a világban zajló eseményekről, felelős és pontos tényleírást kell végezniük, mert ezzel pont azok keze alá dolgoznak, akikről a cikkük is szól. (Már ha léteznek természetesen.) (TZ, olvasói levél)
  • Ez majd a vegen kiderul. de amig nem cáfolják pró vagy kontra,addig akármi is lehet. (Laci, Facebook, reakció erre a cikkre: Pedig néha egész normálisnak tűntek)
  • Ha telefonon nem is sikerült elmondanom,akkor leírom itt! Miért nem az apátok metélt faszával szórakoztok? Gyorsan be kéne fejezni az Árpád-ház,az árpádsávos zászló,és egyéb nemzeti jelképek baszogatását! Zárva az OPNI,és elég sokan vagyunk kinnt! Ha meg valakit véletlen szájba vernek ne csodálkozzatok! Nem az újságíró munka veszélyes,hanem ti vagytok nagyon mocskok! (Viktor, Facebook, reakció erre a cikkre: Ma sem ússzuk meg szárazon!)
  • Mától az Index.hu tudományosnak álcázott baromságai a gépemen letiltásra kerülnek. Van az a határ amit egy magára valamit is adó hatelemis parasztkölök sem lép át alulról lefelé! (László, Facebook, reakció erre a cikkre: Új Nazca-vonalakat találtak)
  • Emberek ez jó poénnak néz ki, de igazságalapja van, csak nem értem az index miért ferdítgeti el a dolgokat és úgy adja elő, hogy tényleg hiteltelen legyen! Baj van INDEX? (János, Facebook, reakció erre a cikkre: Tudja meg az igazságot BÁRMIRŐL!)
  •  Függetlenül attól, hogy egy hír igaz vagy sem, pontos vagy pontatlan, valamilyen oka van annak, amiért a média szétkürtölte. Ez a mögöttes ok mindig fontosabb, mint maga a hír. - Julius Andan (Éva, Facebook, reakció a gyűjtőcikkre: Tények mögött a lények)
  • Kár hogy tele van poénokkal, de rengeteg valóság alapja van. Most azt hogy ti ezt nem tudjátok, az nem jelenti azt, hogy nem lehet igaz valamely része... (János, Facebook, reakció erre a cikkre: Ez történik a világban valójában)
  • Tisztelt Index.Hu! Látván illetve olvasván a mai (2014.08.05) " Ez történik a világban valójában " című cikket felmerült bennem egy lehetőség. Azt szeretném önöktől kérdezni, hogy van-e szükség ilyen jó fantáziájú emberekre mint ahogy a maguk szerkesztőségében is vannak. Láttam már a Harry Potter összes részét kétszer(!!!) így én is tudok ilyen lenyűgöző mondatokat írni a Horkukszról amit önök is megemlítettek cikkükben.Másrészt.Azt szeretném megkérdezni hogy milyen szoftvert használnak ami ilyen jól ki tudja hozni ezt a remek feliratot ("Tempus Adest,Lacertea")Harmadrészt.Önök milyenféle tudatmódosító eszközt használtak e cikk megírása közben vagy előtt illetve mennyit?Egyébként én is hallottam amint Orbán Viktor "Lajos" (Idézőjelbe a Lajos mivel gondolom ő nem Lajos hanem egy 1,86 cm magas 71 Kg testtömegű gyík aki képes az alakváltozásra és érti a magyar nyelvet.) fülébe súgja az hogy "el-keriszate el zsömzsöme".Tehát még egy tanú!Ott voltam,hallottam,láttam mindezt Orbán Viktortól 430 méterre.Végül, de nem utolsósorban ott hitelesült bennem a maguk által leírt cikk amikor a repülő stadionokról beszéltek.Számomra is fura volt hogy miért akarják a szart arany keretbe tenni de aztán bennem is tudatosult mindaz mit leírtak.Tehát...Volna esélye egy 19 éves ózdi fiúnak bekerülni a magukat társaságába?Higgyék el én is rendszeresen tépek!!! (Zsolt, e-mail)