Virgil
0 °C
3 °C

Hazahozták Thaiföldről a körözött magyar gyilkost

2014.08.06. 12:17

Hazaszállították Thaiföldről R. Antalt, akit távollétében életfogytig tartó szabadságvesztésre elítéltek, mert 2005-ben kézigránátot hajított egy család tagjaira Törökszentmiklóson.

R. Antalt - aki 2008 óta bujkált Thaiföldön  - a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján fogták el a thai rendőrök még július 21-én Pran Buri tartományban annak ellenére, hogy hamis iratokkal próbálta igazolni magát. A férfi kedden este érkezett Magyarországra, majd a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte börtönbüntetését, olvasható a Police.hu-n.

R. Antal ellen több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a magyar hatóságok.

Hazahozták a hat éve Thaiföldön bújkáló férfit

A Debreceni Ítélőtábla szerint a vádlott kézigránáttal akart elintézni egy vitát 2005 nyarán, amikor két rivális törökszentmiklósi család mintegy húsz-húsz tagja között tömegverekedés tört ki, írja az MTI. A verekedés brutalitására jellemző volt, hogy szamurájkarddal, botokkal, vasrudakkal, kövekkel, asztallábakkal, szerszámokkal, csúzlival, különböző lőfegyverekkel és kézigránáttal estek egymásnak a haragosok. R. Antal családjának több tagja gázpisztollyal és éles lőfegyverrel is a tömegbe lőtt, majd R. Antal kézigránátot dobott a vele szemben állók közé.

A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen életveszélyes, illetve maradandó károsodással és fogyatékkal járó sérüléseket szenvedtek. A férfi ezután megpróbálta elrejteni a bizonyítékul szolgáló tárgyakat - egy kézigránátot, több maroklőfegyvert, három hangtompítót, töltényeket és töltényhüvelyeket -, amelyek 2006-ban egy kútból kerültek elő. A 2010-es ítélet szerint R. Antal leghamarabb 30 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra.