Mégiscsak bejegyezték Floridában a Gyermekrák amerikai szervezetét

2014.08.07. 07:49

Bejegyezték Floridában jótékonysági szervezetként a Gyermekrák Alapítvány ötéves amerikai szervezetét, a Children Cancer Foundationt, írta emailben az MTI-nek helyi idő szerint szerdán a Floridai Mezőgazdasági és Fogyasztói Szolgáltatási Hivatal (FDACS) sajtótitkára, Erin Gillespie.

Ő volt az, aki nem egészen egy nappal korábban ugyanígy az MTI érdeklődésére még azt válaszolta, hogy az alapítványt nem jegyeztették be Floridában. "Megpróbáltunk kapcsolatba lépni velük, de nem kaptunk választ, ezért az információt elküldtük a nyomozati egységünkhöz. A jótékonysági szervezet kapcsolatban áll a Fogyasztói Szolgáltatási Részlegünkkel, és a bejegyeztetésén dolgozik" - írta akkor.

Újabb leveléhez már a bejegyzésre vonatkozó iratokat is mellékelte Erin Gillespie. Az alapítvány most már megfelel a floridai törvényi erőírásoknak, amelyek szerint regisztráltatnia kell magát ahhoz, hogy az állam területén adományokat gyűjthessen.

Az MTI megkeresésének előzménye az volt, hogy a Magyar Nemzetben kedden megjelent:  vizsgálatot kezdeményeznek Floridában a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen. A lap arról írt, hogy a FDACS az elmúlt hónapokban hiába próbálta felvenni a kapcsolatot az alapítvánnyal, hogy tisztázza, pontosan milyen tevékenységet végeznek Floridában.