Mindjárt itt a kánikula

2014.08.07. 15:22

Már csak egy kicsit kell kibírni és véget ér az elmúlt napokban menetrend szerint megérkező hideg zuhany. Bár pénteken még a Dunától keletre eső tájakon és a Dunántúl délkeleti megyéiben kialakulhatnak záporok, zivatarok – és vele intenzív villámtevékenység, felhőszakadás, esetleg jégeső, viharos széllökések –, de a Dunántúl nagy részén már a napsütésé lesz a főszerep, és napközben 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén strandidő lesz az Időkép előrejelzése szerint, a gomolyfelhőzet is csak elvétve növekedhet meg. Szombaton az északi, északkeleti tájakon egy-egy futó zápor kialakulhat, de nem ez lesz a jellemző, hanem a 27-32 fokos meleg és napsütés.

Vasárnap is kevés felhő lesz az égen, egy-egy kisebb futó zápor pedig csak elvétve alakulhat ki. Napközben 28-33 fokos meleg várható, de keleten akár 34-35 fok is lehet.

És akkor a végére jöjjön egy rossz hír is, sajnos csak átmenetileg lesz jó idő, ugyanis hétfőn napközben nyugat-északnyugat felől újra megkezdődhet a felhőzet megnövekedése, és a délutáni órákban egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően nyugat-északnyugat felől kialakulhatnak záporok, zivatarok. A mostani előrejelzés szerint a hidegfront kedd délelőtt hagyhatja el az országot.