Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

1 esküvő, 1,5 liter vodka, 1 év 6 hónap börtön

2014.08.08. 08:52 Módosítva: 2014.08.08. 09:06

1 év 6 hónap, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a 26 éves kerecsendi férfi, aki részegen az egri rendőrség felrobbantásával fenyegetőzött.

A vádlott augusztus 2-án éjfélkor autójával hazafelé tartott egy esküvőről, ahol saját bevallása szerint másfél liter vodkát ivott meg. Amikor Kerecsenden nagy sebességgel, irányjelzés nélkül kanyarodott fel a főútra, egy rendőr rövid üldözés után megállította. A férfi olyan részeg volt, hogy nem tudta megfújni a szondát, ezért a rendőr bevitte az egri kapitányságra, ahol vért vettek tőle.

A 26 éves férfival szembeni kényszerintézkedést 3 órával később megszüntették, de miután a kocsija a 10 kilométerrel messzebb lévő Kerecsenden maradt, azt követelte a rendőröktől, hogy szállítsák őt haza az Egerből. Mivel ezt a rendőrség nem tette meg, egyedül, gyalog indult haza, és útközben többször felhívta a rendőrség ügyeletét, és szidta az egri rendőröket és a kerecsendi körzeti megbízottat. Majd azzal fenyegetőzött, hogy

  • másnap felrobbantja az egri kapitányságot
  • összetör minden kocsit Kerecsenden
  • "tűzijátékot" rendez
  • felgyújtja az erdőt.

A férfit még aznap bűnügyi őrizetbe vették, és az Egri Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt bíróság elé állította. Az ittas vezetés vétsége miatt külön eljárás indult ellene.