Jolán
2 °C
4 °C

Veszélyes a 4-es metró strand

2014.08.08. 16:43

Köröm- és bőrgombát, hasmenést, bőrbetegségeket és különböző fertőzéseket is elkaphatnak azok, akik a 4-es metró II. János Pál pápa téri megállójánál kialakított metróstrandon fürdenek, írta az Indexnek a budapesti kormányhivatal VI. Kerületi Népegészségügyi Intézete.

Az intézet szerint már akár egy gyors lábfürdő is köröm- vagy bőrgombát okozhat, mert a dekorációs célú medence nem fürdésre van kitalálva, ezért a víz minőségét nem ellenőrzik. A medence vize könnyen szennyeződhet bármilyen hulladékkal, állati ürülékkel vagy a többi fürdőző lábáról származó gombával. A vízbe kerülő szennyeződések hasmenést és más fertőzéseket okozhatnak, legkönnyebben úgy, ha véletlenül lenyeli valaki a vizet, vagy vizes kézzel fogja meg az ételt.

Akit a betegségek nem ijesztettek meg eléggé, az félhet a büntetéstől is: egy fővárosi rendelet szerint tilos a szökőkutakban, tavakban fürdeni és azokba belépni is. A szabálysértési törvény szerint ez szabálysértésnek is minősül, ami helyszíni bírsággal sújtható.

A Népegészségügyi Intézethez érkezett már bejelentés a metróstrand ügyében, ezt viszont nem ők intézik el, hanem átteszik „az eljárásra jogosult szabálysértési hatósághoz".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?