nonono

Tarlós István retteghet: már csak Angyalföldön múlik a teljes budapesti összefogás

2014.08.13. 13:26
Óbudán megegyeztek a baloldali pártok, Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke örül a helyi MSZP kompromisszumkészségének, a XIII. kerületi szocialisták továbbra sem akarják beengedni az önkormányzatban az Együtt-PM-et és a DK-t.

Nemrég zárult le az MSZP elnökségi ülése, ahol a Hvg.hu információi szerint elfogadták az Együtt-PM verzióját az óbudai választókerületek felosztásáról. Azt írják, hogy a párt vezetősége meggyőzte a III. kerületi szervezetet. Ma délelőtt Gőgös Zoltán még azt mondta,

a szocialisták szervezeti szabályzata kizárja, hogy központilag beleavatkozzanak kerületi szervezeteik döntéseibe.

Úgy tűnik, most mégis ez történt, az óbudai MSZP-sek ugyanis eddig nem akarták, hogy az Együtt-PM négy körzetben is önálló jelöltet állítson, míg ők csak háromban, és ráadásul még az együttesek jelöljék ki, hol indulnak. Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke megerősítette a Hvg.hu-nak az értesülést, és örömét fejezte ki a szocialisták kompromisszumkészsége miatt.

Most már csak a XIII. kerület állhat a teljes budapesti megállapodás útjába. Szigetvári arról is beszélt a portálnak, hogy Angyalföldön nincs kizárva, hogy a DK jelöltjeivel közösen induljnaka az MSZP jelöltjeivel szemben is.

A kerületben a jelenlegi szocialista polgármester, Tóth József indul újra, ellene nem indítanak másik baloldali jelöltet, a vita az önkormányzati képviselők körzeteiről zajlik. Az Együtt-PM és a DK belement volna abba, hogy a 15 képviselőhelyből 3-3-at szakítsanak ki, a helyi MSZP viszont mind a 15 helyhez ragaszkodik.