Ezért fáj a feje és/vagy álmos

2014.08.13. 17:27 Módosítva: 2014.08.13. 17:43

Szerdán késő este újabb hidegfront érkezik, csütörtökön 15 fok különbség is lehet nyugat és délkelet között - írja az Időkép.

lehules-2014-08-12.png

Szerdán a déliesre forduló szél megélénkül, majd várhatóan késő este egy újabb hidegfront érkezhet, ezért ismét számítani kell záporokra, zivatarokra, a hevesebb zivatarok esélye a friss előrejelzésekben ugyanakkor elenyésző. A front mögött ismét északnyugatira fordul és feltámad a szél.

 Szerdán ismét országszerte 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a Tiszántúlon 35 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, azonban csütörtökön a hidegfrontnak köszönhetően a Dunántúl nagy részén mindössze 15 és 20 fok közé melegszik csak a levegő, ezzel szemben a Tiszántúlon újra 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

idokep

Szerdán az esti órákban a nyugati, északnyugati tájakra megérkezik a csapadék, záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Csütörtökön napközben már nemcsak a Dunántúlon, hanem a középső országrészben is számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra, majd délután, kora este a keleti, északkeleti és a délkeleti tájakon lehet csapadék, itt hevesebb zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel.

Olvassa el a Dívány mai cikkét arról, hogyan, és miért hat így az emberekre a front!