2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Feljelentette a rendőröket a Tomcat által fejbelőtt férfi

2014.08.13. 10:47

Hiába kérte Borbás Zoltán, hogy ne a Csongrád megyei rendőrök vizsgálják az ügyét, az ORFK nem teljesítette a kérését, ezért a férfi minden intézkedő rendőrt feljelentett a Központi Nyomozó Főügyészségen, értesült a Délmagyar.hu.

Kik azok a Tolvajkergetők?

A Tolvajkergetők fő profiljába eddig a piti biciklitolvajok és az biciklikereskedő orgazdák lebuktatása tartozott: nyomkövetővel felszerelt csalibringákat helyeztek ki olyan frekventált helyekre, ahonnan sok bicikli tűnt el korábban, aztán várták, hogy lecsapjon a tolvaj, majd követték egészen az orgazdáig, ahol megszabadult a bringától. Az akciókba a rendőrséget is rendszeresen bevonták, tehát a tolvajokat nem ők, hanem a rendőrök fogták el és vették őrizetbe.

A hódmezővásárhelyi eset azonban más volt, itt már felmerülhet az önbíráskodás is. Az eset nehéz jogi megítéléséről itt írtunk bővebben.

Ahogy azt mi is megírtuk, május 31-én a Tomcat néven ismert Polgár Tamás a Tolvajkergetők nevű önbíráskodó társaság vezetőjeként egy asszony lakását akarta visszaszerezni társaival együtt Hódmezővásárhelyen. A nőt állítása szerint lánya kitúrta az otthonából, és hiába próbálta visszaszerezni törvényes eszközökkel, kudarcot vallott, ezért kereste meg a csoportot.

A Tolvajkergetők bementek a ház kertjébe, és a nővel kötött bérleti szerződésre hivatkozva közölték, hogy az ingatlan egy részét birtokba veszik. A nő egykori veje, Borbás Zoltán azonban próbált ellenállni, ekkor vette elő Tomcat a gázriasztó pisztolyt, amivel közelről a férfi arcába lőtt. A társaság ezután betört a házba, ahol törtek-zúztak, szétverték a bútorokat, a szárítóval együtt kidobálták a ruhákat, az asztalt, a bőr ülőgarnitúrát az ablakon keresztül az utcára.

A helyszínre kiérkező rendőrök Tomcat ellen súlyos testi sértés bűntette kísérlete megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, a meglőtt férfit kórházba szállították.

A Délmagyar szerint Borbás Zoltán indítványozta, hogy az ügyet ne a hódmezővásárhelyi, és ne is a Csongrád megyei kapitányság vizsgálja, mert úgy vélte, hogy a helyi rendőrök elfogultak vele szemben. A kérést az ORFK Bűnügyi Igazgatósága vizsgálta, akikkel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy bár nem érzik magukat elfogultnak, de hogy még az elfogultság látszatát is elkerüljék, szintén kérik kizárásukat az ügyből. Az ORFK azonban egyik kérést sem vette figyelembe, és az indítványt elutasították.

Ezt követően a férfi minden egyes intézkedő rendőrt, de még a sajtóreferenst is feljelentette az ügyészségen. Az sajnos a Délmagyar cikkéből nem derül ki pontosan, hogy miért érezhette Borbás azt, hogy az intézkedő rendőrök elfogultak vele szemben. A lap egy kommentelőre hivatkozva csak annyit ír, hogy Borbás korábbi, más ügyből eredő előzetes fogva tartása miatt kártérítésre fogja perelni az államot.