Felhőszakadás és hőség miatt is figyelmeztetést adtak ki

2014.08.14. 09:27

Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az OMSZ, vagy a hidegfronttal érkező felhőszakadások vagy pedig a hőség miatt.

idokep

Megbolondul ma az időjárás, a nyugati és a délkeleti országrész között akár 15 fokos különbség is lehet. A szerdán késő este érkezett hidegfront miatt a Dunántúl nagy részén mindössze 15-20 fok közé melegszik csak a levegő, viszont a Tiszántúlon újra 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Az elsőfokú figyelmeztetés szerint az ország nagy részén várható heves zivatar nagy mennyiségű csapadékkal, erős széllökésekkel vagy akár jégesővel. Az időkép hőtérképe szerint jelenleg a Balatonnál jár a vihar, ahol erős villámtevékenység is megfigyelhető. Napközben a hidegfront fokozatosan vonul kelet felé.

Péntekre már normalizálódhat a helyzet, már csak néhol lesz felhős az ég, és kezdetben keleten, estétől nyugaton lehet csak elszórtan záporeső. Hajnalban 12-18, napközben 23-28 fok várható. Viszont a hétvége hűvösebb lesz az átlagosnál, mivel szombaton újra több helyen várható záporeső, és vasárnapra is marad a felhős idő, 21-27 fokra számíthatunk.