Komoly baj van a Keresztény Magyarokkal

2014.08.14. 08:32

Egyelőre nem fizetik ki a pártok a választási bizottságok által rájuk rótt, összesen több mint kétmilliárdos büntetést. Eddig alig több mint 18 millió forintot fizettek ki, ezzel a parlamentbe bejutott pártok, a Független kisgazda Párt és a Munkáspárt ki is fizette a büntetéseit, írta a Magyar Hírlap. 

Nem kéne felhalmozni az ajánlóíveket

Akik például elrakták maguknak jobb időkre az általuk felvett ajánlóíveket, azok ívenként elvileg 50750 forintos büntetést tartoznak fizetni. Ilyenkor nem számítanak a kifogások, ha ellopták, elveszett vagy baleset áldozata lett pár ezer ajánlóív. Ez teszi ki a bírságok jelentős részét. A NAV az adókhoz hasonlóan próbálja majd behajtani a szervezetektől a pénzt.

 Az önkormányzati választásokra már könnyítettek a csalásokon, már csak tízezres büntetést lehet majd kiosztani ajánlóívenként. A kormány szerint ugyanis az ajánlóívek eltulajdonítóinak büntetése eddig túlzott volt.

A gond leginkább nem is velük van, hanem leginkább a Keresztény Magyarok Szövetségével. Ők 689 milliót felejtettek el eddig kifizetni a választási szabálytalanságaik után. De erős nevező még a második Társadalmi Béke Párt, akik171 milliós adóssággal korbácsolják a társadalmi indulatokat. Schmuck Andorék Magyarországi Szociáldemokrata Pártja 133 milliós bírság értékében ügyeskedett a választásokon.