Vidéken is felütötte a fejét az MSZP-s kutyakomédia-vírus

2014.08.14. 17:19
Ha a szocialisták budapesti előadásától tátva maradt a szája, akkor nem fogja elhinni, mi történt Győrben. Árulás, ármánykodás, párton belüli feljelentés, politikai lejárató hadjárat. De a legdurvább, hogy a háttérben nem más, mint Orbán Viktor áll.
A győri MSZP elhatárolódott a győri MSZP frakcióvezetőjétől, aki ezért ismeretlen tettes ellen rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentést tett.

És mindez miért történt?

Orbán tusnádfürdői beszéde miatt!

Németh Árpádnak, az MSZP győri közgyűlési frakcióvezetőjének nagyon tetszett a miniszterelnök erdélyi beszéde, amely után a következőket írta ki a Facebookra:

Nem, nem hülyültem el, nem őrültem meg. Tartalma miatt rendkívüli fontosságúnak tartom Orbán Viktor mostani, tusnádfürdői előadását! Meggyőződésem, hogy aki fikázza, az vagy nem értette meg vagy anyagi érdeke fűződik hozzá, hogy fikázza. Nagyon érdemes megnézni az egészet, de különösen fontosnak tartom a 18:55-től 21:15-ig elhangzottakat. E helyről üzenem a T. érintetteknek, hogy nem kell tovább kutatni, katatni, EZEK A >>BALOLDALISÁG

Az ellenzéki politikusok között unorthodoxnak számító értelmezés miatt a győri MSZP közleményt adott ki, amelyben egyrészt elhatárolódnak Némethtől - írta meg a Kisalfold.hu. Másrészt olyasmit sejtetnek, hogy a frakcióvezető egy ideig csak "képviselői tiszteletdíjából éldegélt", valamint konkrétumok nélküli "spekulációs üzelmeket" is emlegetnek.

Németh nem állt meg a feljelentésnél, párton belüli fegyelmi eljárást is kezdeményezett, viszont azt mondta, eláll ettől, ha felfedi kilétét a közlemény írója, és nyilvánosan bocsánatot kér a Kisalföld Online-on. Németh a Győri Járási Bíróság Lépcsőjén tartott rendkívüli sajtótájékoztatója után a portál kiderítette, ki a szerző.

Részemről ez egy politikai nyilatkozatra adott politikai válasz, pamfletnek is nevezhetném. A benne foglalt állításokat jegyzőkönyvekkel és tanúkkal tudjuk igazolni

- mondta a közlemény írója, Balogh József, az MSZP nemrég leköszönő győri polgármestere a Kisalfold.hu-nak. A helyzeten még egyet csavar, hogy a sokáig baloldali fellegvárnak számító Győrben széthullott a baloldal, és jelen pillanatban legyőzhetetlennek tűnik a fideszes polgármester-jelölt.