15 évet kaphat a klauzál téri fejszés támadó

2014.08.15. 09:04

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével és fegyveresen elkövetett garázdasággal vádolja azt a 33 éves férfit, aki szerintük még 2011 novemberében egy budapesti szórakozóhelyen társaival együtt összeveszett másik társasággal. Ez még sokakkal megeshet, de a vádlott végül a Klauzál téren fejszével csapta le hátulról a rivális csoport egyik tagját. 

A vád szerint a társaság 2011 novemberében éjjel egy külvárosi szórakozóhelyen ivott, amikor megérkezett a másik csoport is. Egy korábbi személyes konfliktus apropóján a két társaság tagjai meglehetősen összevesztek, és a feszültséget nem tudták úriemberek módjára kezelni. 

Egészen pontosan amikor a biztonsági őrök kikísérték őket a helyről, akkor először őket akarták megleckéztetni, vissza is mentek az autóikhoz, baseball ütőt, gázpisztolyt, gumilövedékes pisztolyt vettek magukhoz. Párszor hely bejárata felé lőttek, a biztonsági őrök irányába, de itt még nem lett senkinek semmi baja. A fenyegető lövöldözéssel megelégedtek, és átmentek a VII. kerületi Klauzál térre befejezni, amit elkezdtek.

Itt baltanyéllel, kisbaltával, gázpisztollyal, késsel felszerelkezve újra felhergelték egymást, végül beindult némi verekedés, aminek a végén a mostani vádlott egy fejszével hátulról, nagy erővel fejevágta a másik banda egyik tagját. Az életveszélyesen megsebesített férfit a társai vitték kórházba.

A vádlottat más bűncselekmény mellett emberölés bűntettének kísérletével vádolják, aminek a büntetési tétele öt évtől tizenöt évi börtön. A két társaság többi tagja ellen csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport