Emma
-2 °C
6 °C

Karddal támadtak a rendőrökre

2014.08.15. 11:28

Vádat emeltek az ügyészség az ellen a két férfi ellen, akik  január 25-én a Pilisi Parkerdő Zrt.-ből fát loptak, és a kiérkező rendőrökre karddal támadtak rá. A házhoz 11 rendőr ment ki, a lakók ekkor az udvarra futottak és obszcén szavakat ordítva fenyegették őket.

Két férfi egy-egy karddal a kezében a kerítésen keresztül a rendőrök felé szurkált, egyikük egy hatalmas kővel is megcélozta őket. Az egyre veszélyesebb helyzet miatt lezárták a helyszínt, majd a Terrorelhárítási Központ (TEK) előállította a gyanúsítottakat.

A két férfit azóta előzetes letartóztatásba helyezték, és most csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt ellenük az ügyészség.

A másik, hasonló ügy január 28-án történt: egy érdi férfi az udvaráról kövekkel és égő ronggyal dobálta szomszédja házát. A helyszínre kivonuló hét rendőr felszólította, hogy fejezze ezt be, de mivel ezt nem tette meg, bemásztak az udvarára. Az akkor már a lakásban lévő férfi szamurájkarddal a kezében rohant ki, és rátámadt a rendőrökre, miközben azt kiabálta, hogy „megdöglötök”.

A rendőröknek végül sikerült előállítaniuk a gyanúsítottat, akit utóbb szintén előzetes letartóztatásba helyeztek. Ellene is felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat. Mindhárom gyanúsított esetében börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.