Pásztornak is vannak ötletei a nyomortelepek felszámolására

2014.08.15. 08:45

Pásztor Albert, a baloldal miskolci polgármesterjelöltje szerint kampánypiruett zajlik egy súlyos szociális probléma körül, és a Fidesz a Jobbik szavazóit igyekszik a saját oldalára állítani akkor, amikor keménykezű megoldásokat ígér a nyomortelepek felszámolására.

Pásztor a Népszabadságnak azt mondta, hogy ha Miskolc vezetői komolyan gondolnák a nyomortelepek felszámolását, akkor akkor nem egy üresen álló társasház médiafelhajtással körített lebontásával s egy féllábú idős asszony meg egy többgyerekes család kiebrudalásával kezdenék a munkát, hanem ott, ahol valóban földi pokol a mindennapi élet.

Mint mondta, neki és stábjának határozott elképzelései vannak arról, hogyan lehet élhetőbb várossá tenni Miskolcot, és a valódi nyomortelepek felszámolásáról is konkrét elképzelései vannak, de azokat csak programja egészével együtt, a városkonzultáció végén hozza nyilvánosságra, mert szerinte politikai ellenfelei a saját kampánycéljaikra használnák fel a gondolatait.

Közben a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság a miniszterelnökhöz fordult. A nyílt levélben azt kérik Orbán Viktortól, hogy jelöljön ki egy kormánybiztost, aki feltérképezi a problémákat, összegzi az eddigi integrációs kudarcokat, és javaslatot tesz az együttélés új kereteinek kialakítására.