Dunán sodródott, majd ütközött egy Szigetre tartó hajó

2014.08.17. 12:48 Módosítva: 2014.08.17. 13:47

Szombat este áramszünet lett egy Szigetre tartó hajón, ami ezért irányíthatatlanul sodródni kezdett, majd két hajónak is nekiütközött. A Hullám fedélzetén utazott a Nullker.hu riportere, aki így számolt be az esetről:

Egy darabig nem vettük észre, hogy sodródunk, de aztán már a Parlamentet is elhagytuk, elkezdtünk begyorsulni, a személyzet rohangált és telefonált – ja, mert a rádió és a kormány sem működik áram nélkül. Na, itt már kezdtünk kicsit megijedni. Egy másik hajóhoz próbáltunk kapcsolódni, összekötöttek minket, de olyan nagy volt a sodrás, hogy a kötél elszakadt. ... Először csak picit nekimentünk és súroltunk egy kikötött hajót, de utána a Lánchíd felé közeledve nekicsapódtunk egy hajószállodának. Ez volt a legijesztőbb rész. Nagyon gyorsan közeledtünk, láttuk, mi fog történni, de nem volt mit tenni. Itt pánikoltunk igazán.

Az utasok korábban már mind felmentek a fedélzetre, így a balesetben senki nem sérült meg. A Hullám nevű hajónak viszont kitört az ablaka, és behorpadt az oldala.

A hajót végül sikerült rögzíteni egy másikhoz, ami kivontatta a kikötőbe. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint vízi közlekedési szabályok megsértése miatt indult eljárás az elsodródott hajó ügyében.