Katalin
-2 °C
3 °C

Tovább maradnak előzetesben a korrupt szegedi rendőrök

2014.08.18. 10:10

Három hónappal, november 10-ig meghosszabították annak a nyolc rendőrnek az előzetes letartóztatását, akiket júliusban azért vettek őrizetbe, mert a gyanú szerint pénzt fogadtak el a külföldi járművek vezetőitől, hogy cserébe eltekintsenek a járművek és a sofőrök ellenőrzésétől, illetve hogy helyettük maguk fújják meg az alkoholszondát. A rendőrök alkalmanként általában 5-10 euróért hagyták magukat megvesztegetni.

A Délmagyar értesülései szerint a korrupt rendőröket hónapokig figyelték a belső elhárítás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai. A gyanúsított rendőröket mindig ugyanazokra a helyekre vezényelték ki, ahova az NVSZ korábban kamerákat szerelt fel. A felvételeken látszik, hogy a rendőrök

papírzsebkendőbe csavarták a pénzt,

majd zsebre rakták, és csak akkor vették elő, amikor már biztonságban érezték magukat. Egy-egy műszak alatt akár több száz eurót is megkereshettek.

Azzal kapcsolatban, hogy az érintettek tettek-e vallomást, és ha igen, milyen tartalommal, a Központi Nyomozó Ügyészség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adott információt.