László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerződés nélkül repültek a Gripenek a Fradinak

2014.08.21. 11:33 Módosítva: 2014.08.21. 11:47

Az Átlátszó szerint ingyen repültek a Gripenek a Fradi stadionavatóján, a kiképzési feladat részeként.

A Honvédelmi Minisztériumot a Ferencvárosi Torna Club kereste meg azzal a kéréssel, hogy  Gripenek is vegyenek részt az augusztus 10-i stadionavatáson - tudta meg a portál a minisztériumtól. Mint írták,

a kiképzési feladat végrehajtásához szükséges költségeken túl – amely az éves tervezett repülési órák kereteiben van – semmilyen többletkiadást nem jelentett a Magyar Honvédségnek, így nincs is olyan költség, amelyet az FTC-nek meg kellene térítenie. Mindössze annyi történt, hogy felszálltak a repülőgépek kiképzési feladat teljesítésére, amelynek része volt az FTC stadionja fölötti átrepülés is.

A minisztérium arra a kérdésre, hogy hány hasonló megkeresés érkezett már hozzájuk, azt felelte, hogy eddig még nem volt ilyen. Sőt, nem is lehetséges a JAS-39 Gripen repülőgépek kölcsönadása, és mivel a stadionavatáson sem ez történt, bérleti szerződés sem készült róla.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!