Kilépett az MSZP-ből a volt miskolci alpolgármester

2014.08.21. 14:37

Kilépett az MSZP-ből Fedor Vilmos, Miskolc volt alpolgármestere, aki évekig a szocialista párt országgyűlési képviselője is volt - közölte az MSZP miskolci szervezetére hivatkozva az MTI.

A párt szerint Fedor Vilmos felesége, Rózsa Edit az elmúlt napokban jelentette be, hogy indul Miskolc polgármesteri posztjáért. Mint írták, Rózsa Edit férje, Fedor Vilmos önkormányzati képviselő "egészen az elmúlt hétig tagja volt az MSZP miskolci önkormányzati kampányát segítő csapatnak, felesége szándékairól nem tájékoztatott, és a történtek ismeretében arról sem beszélt, hogy az MSZP kampányában megszerzett információkat valóban a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel kezelte, kezeli-e."

A miskolci MSZP-szervezet Fedor Vilmos "magatartása miatt fegyelmi eljárás indításáról" határozott, "ő azonban ebben nem kívánt részt venni, inkább kilépett az MSZP-ből, az MSZP listáján szerzett önkormányzati mandátuma sorsáról nem nyilatkozott". Mint írták, sajnálják a döntését, mint ahogyan Rózsa Editét is, de az üggyel nem kívánnak tovább foglalkozni.

Mint ismert, az MSZP és a DK a függetlenként induló Pásztor Albert polgármesterjelöltet támogatja Miskolcon.