Saját embereket indít a DK Székesfehérváron is

2014.08.21. 16:00

Több tárgyalás sem hozta közelebb elképzeléseiket a szocialistákéhoz, így a Demokratikus Koalíció Csabai Béla személyében önálló polgármesterjelöltet és minden körzetben saját képviselő-jelöltet indít Székesfehérváron, jelentette be csütörtökön az MTI szerint a DK városi elnöke, Jávor Sándor.

Jávor azt mondta: ők az utolsó pillanatig nyitottak voltak a megállapodásra és a továbbiakban is nyitottak lesznek, „amennyire a kampány megkezdése után erre lehetőség lesz”. Szerinte a jelöltjeik készek arra, hogy kölcsönös, méltányos és tisztességes keretek között visszalépjenek „a Cser-Palkovics-rezsim" leváltása érdekében.

Az MTI kérdésére Jávor azt válaszolta, hogy sem személyi kérdésekben, sem az együttműködés típusában nem tudtak megegyezni az MSZP-vel. A DK közös polgármesterjelöltet és koordináltan induló egyéni képviselőjelölteket szeretett volna, de szerinte "erről a szocialisták még csak tárgyalni sem voltak hajlandók".

Az MSZP és az Együtt augusztus 1-én jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötöttek. Közös polgármesterjelöltjük az MSZP-s Márton Roland. A 14 székesfehérvári választókörzetben fele-fele arányban állítanak közös jelölteket. Márton akkor azt mondta, öt egyéni körzetet ajánlottak fel a DK-nak, valamint a közös lista második helyét.