A kecskeméti MSZP vezetője bocsánatot kért a baloldali szavazóktól

2014.08.22. 12:47 Módosítva: 2014.08.22. 13:42

Hugyecz Zoltán független polgármesterjelöltet támogatja az MSZP Kecskeméten, de mind a tizenöt választókörzetben önállóan indítanak képviselőjelöltet - jelentette be az MSZP helyi szervezetének az elnöke.

Király József az MTI híradása szerint közölte: a baloldali pártok megegyeztek a közös indulásban, de a Demokratikus Koalíció az utolsó pillanatban felrúgta a megállapodást, ezért az októberi helyhatósági választáson a választókörzetekben önállóan indulnak. Az Együtt 2014 már júliusban bejelentette, hogy a vállalkozó Hugyecz Zoltánt indítják.

Az MSZP helyi elnöke megkövette azokat a baloldali szavazókat, akik a legutóbbi választáson elfordultak a párttól. Szavai szerint, azok a szavazók, akik bíztak abban, hogy megfelelően képviseli a baloldal az ő érdekeiket, joggal váltak csalódottá, mert "2006 őszére bebizonyosodott, hogy ez nem sikerült".

Megkövetem őket, elnézést kérek tőlük, tanultunk belőle, megfizettük érte az árat

- mondta Király, aki szerint azok az emberek vagy nincsenek már közöttük, "akiknek sajnálatos módon köszönhetjük a baloldal zuhanását, vagy pedig nem kaptak vezető pozíciót" a pártban.

Király József bejelentette, hogy elindították a Közösen Kecskemétért elnevezésű mozgalmat, melynek keretében a város lakóinak a visszajelzése alapján "kristályosodott ki az a hat pont", amelyet a programjuk alapjává tettek. Eltörölnék Kecskeméten az óvodai és bölcsődei díjakat, az utak és járdák felújítását azonnal elkezdenék, rendbe tennék a játszótereket, kialakítanák a kerékpáros közlekedés szabályos és biztonságos feltételeit, növelnék a közbiztonságot a városrészi rendőrőrsök újranyitásával és a polgárőrség megerősítésével valamint tiszta, átlátható közéletet és átlátható városi gazdálkodást teremtenének.

 Hugyecz a Kerekegyházán működő, több mint egymilliárd forint éves árbevételű Gorter Fémipari Zrt. vezérigazgatója az Együttel közösen tartott korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, politikai hovatartozástól függetlenül kizárólag a tudást, a hozzáértést, valamint a szakmai tapasztalatot tartja fontosnak, ezért ilyen elvek mentén újítaná meg Kecskemét társadalmi és gazdasági életét.

Kecskeméten a Fidesz-KDNP Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármestert indítja, miután a két ciklus óta polgármester Zombor Gábor országgyűlési képviselő marad, és egyben egészségügyi államtitkár is lett. A legutóbbi választásokon meggyőző volt a Fidesz fölénye a városban, az idei országgyűlési választáson mindkét kecskeméti körzetben 50 százalék feletti eredménnyel nyert a jelöltjük. Zombor Gábor 2010-ben 79,12 százalékos eredménnyel tudott újrázni, és már 2006 óta kétharmados többsége van a Fidesznek a képviselő-testületben. 2002-ben is a Fidesz-MDF jelöltje lett a polgármester.