Független jelölt mögé sorolt be a baloldal Békéscsabán

2014.08.22. 13:33

Az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és a Magyar Liberális Párt közös független polgármesterjelöltet indít Békéscsabán. Velkey Gábor személyéről pénteken írtak alá választási megállapodást Békéscsabán, a Kossuth téren.

velkey1
Fotó: Huszti István / Index (2007

Miklós Attila, az MSZP békéscsabai elnöke az eseményen kiemelte: a választási pártszövetség Békéscsaba valamennyi választókerületében indít képviselőjelöltet. A megállapodás célja olyan várospolitika megteremtése Békéscsabán, amelynek jellemzője egymás tisztelete, a párbeszéd, a közös gondolkodás, a felelősség a városért, az ott élőkért.

Velkey Gábor polgármesterjelölt Kossuth Lajos szavait idézve hangsúlyozta: a rend szabadsággal is megteremthető. A választási szövetség fő célja demokratikus, bátor és dinamikus városvezetéssel Békéscsaba fejlődését szolgálni, a békéscsabaiaknak jobb életkörülményeket, a helyi vállalkozásoknak kedvezőbb feltételeket teremteni.

Velkey Gábor szociológus, kutató, nős, három gyermek apja. 1994 és 2006 között békéscsabai önkormányzati képviselő, 2002 és 2006 között a város alpolgármestere volt az SZDSZ színeiben, és országgyűlési képviselőként is dolgozott 2007 és 2010 között.

Békéscsabán egyelőre megjósolhatatlan az őszi önkormányzati választás eredménye, ugyanis májusban Békéscsabán a választók 46 százaléka szavazott a Fideszre, és 39 a baloldal pártjaira. A jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP-s Vantara Gyula 2006 óta vezeti a várost. Vantara nem triplázik, megtartja inkább a parlamenti mandátumát, a Fidesz a jelenlegi alpolgármestert, Hanó Miklóst indítja a posztért.