Walter harmadszor is indul a soproni polgármester ellen

2014.08.22. 11:10 Módosítva: 2014.08.22. 12:02

Walter Dezső független polgármesterjelöltet támogatják a baloldali pártok Sopronban, és mind a tizenkettő körzetben közös jelöltet állítanak.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd Magyarországért soproni szervezetének elnökhelyettese szerint Walter Dezső 2002–2006 között MSZP-s polgármesterként vezette a várost, sokan ismerik és kedvelik, ezért álltak az idén függetlenként induló jelölt mögé.

Kalmár István, az MSZP soproni frakcióvezetője elmondta, hogy az MSZP, a DK és az Együtt-PM helyi szervezetei már az áprilisi országgyűlési választáson is együtt dolgoztak, így „életszerű” volt, hogy az október 12-i helyhatósági választáson is közösen állítanak jelölteket, annak érdekében, hogy leváltsák a nyolc éve regnáló fideszes városvezetést.

„Választási győzelmünk esetén egyből megszüntetjük a magánszemélyek kommunális adóját. Az erről szóló határozatot az első közgyűlésen elfogadjuk” – jelentette ki Simon Zoltán (Együtt-PM) a Kisalföld tudósítása szerint.

Walter Dezsőnek a tavaszi országgyűlési választások eredményei alapján nem lesz túl sok esélye. A fideszes jelöltre ugyanis több mint kétszer annyian szavaztak, mint a baloldal közös jelöltjére. Ráadásul a Fidesz-KDNP-s jelölt, Fodor Tamás magabiztosan, 13-14 százaléknyi fölénnyel nyerte meg az előző két soproni polgármester-választást, és mindkétszer Walterrel szemben győzött.

A Jobbik szintén ma jelentette be polgármesterjelöltjét, a posztért Gőbl Gábort indítják, aki 2010 óta önkormányzati képviselő Sopronban. Gőbl Gábor elmondta, hogy a közbiztonság megerősítéséért szlovákiai és szlovéniai példára "városőrséget" állítana fel.