Elmaradt a lagzi, rendőrök vitték el a menyasszonyt

2014.08.25. 18:13 Módosítva: 2014.08.25. 21:48

Hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, köztük a Szekszárdi Járási Hivatal egyik kormánytisztviselője ellen.

Az esetről először hírt adó Tolna megyei hírportálról, a Teol.hu-ról kiderül: nem is akármilyen körülmények között folyt a hatósági eljárás. A történet azzal kezdődött, hogy szombaton elmaradt Szekszárdon egy több száz fős lakodalom, mert a rendőrség letartóztatta a menyasszonyt. „Az esettel kapcsolatosan mindenféle pletykák keltek szárnyra” – írja a megyei hírportál.

A lappal a rendőrség annyit közölt, amit délután az MTI megkeresésére is megerősített: adataik alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a kormánytisztviselő külföldi állampolgárok egyszerűsített honosítási kérelmének intézésekor hivatali kötelezettségét megszegte, amiért készpénzt vett át.

Hozzátették, hogy munkatársaik az ügyben múlt csütörtökön nyolc embert fogtak el, majd hat gyanúsítottat őrizetbe vettek, őket a Szekszárdi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az ügyben további részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.