Tíz évet kellett várni rá, de végre építik a Budaörsi úti csomópontot

2014.08.26. 16:57

Közel tízéves előkészítési tervezés és egyeztetés után megkezdődhet a Budaörsi úti kétszintes közúti csomópont megépítése. A kivitelezés a 4-es metró részeként valósul meg, aminek köszönhetően könnyebb lesz eljutni a kelenföldi csomóponthoz, ezáltal az új metróvonalhoz is, közölte a főváros kedden.

Az új fejlesztés miatt nagyobb hangsúlyt kap a közösségi közlekedés, akadálymentes gyalogos és kerékpáros összeköttetés jön létre Sasad, Őrmező és az Etele tér között. A 7,2 milliárdos beruházás három ütemben valósul meg, a tervek szerint 2015 decemberében fejezik be a munkálatokat, addig enyhe forgalomterelés várható, de csak októbertől, azonban kisebb változásokra az alárendelt, becsatlakozó utcákban lehet majd számítani.

A fejlesztési projekt kiemelt része a Balatoni úti aluljáró és Pannonhalmi út közötti útszakaszon létrejövő kétszintes csomópont. A kivitelező a hétfőn kiválasztott Swietelsky Magyarország Kft. lesz. A kétszintű csomópont mellett kapcsolódó közúti jelzőlámpás csomópontok, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, továbbá zajvédő fal is épül a fő útpályák közti részen.