Drogot találtak a bezáratott diszkóban

2014.08.29. 19:07

Ismét kábítószergyanús anyagokat találtak a rendőrök egy korábban már bezárt szórakozóhelyen Békéscsabán - közölte a rendőrség.

2014. június 6-án éjjel ellenőrzést tartottak a Kossuth téren, egy akkor szórakozóhelyként üzemelő büfében. Éppen élőzenés rendezvény volt, 130-an tartózkodtak az épületben. A szórakozóhelyet a rendőrség kiürítette, és a nyomozók alaposan átvizsgáltak minden helyiséget.

Az asztalokon, padokon, mellékhelyiségekben kábítószergyanús anyagokat találtak, amiket lefoglaltak. Kábítószerek és új pszichoaktív anyagok egyaránt voltak a lefoglalt anyagok között. A békéscsabai jegyző határozatával 2014. augusztus 8-án ideiglenes jelleggel – a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra - bezáratta a szórakozóhelyet.

bekescsaba kossuth ter kabszer 3
Fotó: Police.hu

Visszatértek

A fiatalok védelme, a bűncselekmények megelőzése, a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség visszatérő ellenőrzést szervezett augusztus 22-én éjszaka. A főbejárat ugyan zárva volt, de a hátsó bejáraton kb. 120 vendég ment be az arra a napra szervezett élőzenés rendezvényre.

Az átvizsgálás során ezúttal is találtak kábítószergyanús anyagokat találtak, ezért további ellenőrzéseket terveznek. A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja, hogy a büfében szórakozók kitől szerezték be a kábítószereket, és kereskedtek-e velük.