Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Hétfőn jön a rossz idő

2014.08.30. 15:31

Szombaton az ország északi részén felhős lesz az ég, helyenként zápor (nyugaton akár zivatar) is kialakulhat. Délen és keleten alapvetően napos lesz az idő, csapadék nem valószínű, a zivatarok környezetét kivéve a szél is gyenge marad. A hőmérséklet maximum 24-28 fok lesz, késő este 17-22 fok várható.

Vasárnap délutánra észkanyugat felől fokozatosan beborul az ég, megvastagszik a felhőzet. Estefelé a Dunántúlon több helyen is valószínű a zápor, zivatar. Erősebb szél csak a zivatarok környékén várható, és kellemesen meleg lesz: nappal 23-28 fok, éjjel 10-15 fok lesz.

Ön se tudja mi az a zápor, zivatar?

A záporról itt, a zivatarról pedig itt olvashat.

Hétfőre elromlik az idő: a Dunántúlon és az ország középső részén borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol nagy esők is lehetnek. Keleten változóan felhős idő lesz, a Dunántúlon az északi, északnyugati szél megerősödik, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Keleten megélénkül az északkeleti, keleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15, 20, keleten 22, 28 fok között alakul, írja a met.hu.