Kósa: Falus már a kampány előtt veszített

2014.08.30. 22:11

A fideszes Kósa Lajos szerint a baloldal közös főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc "úgy tudta elveszíteni a választást, hogy még a kampány sem kezdődött meg".

A kormánypárt ügyvezető alelnöke szombaton a Hír TV P8 című műsorában elsősorban Falus Ferenc közelmúltbeli megnyilatkozásaival, főképp jeges vizes videójával magyarázta ezt a véleményét. 

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy szerinte vége a "posztkádári vircsaftnak", lesz egy másik baloldal - de nem a mostani baloldali pártokból -, amelyet majd komolyan kell venni, amely "nem Falus Ferencekkel jön".

Jó lenne olyan baloldal, hogy legalább a nemzeti minimumokban legyen egyetértés

- mondta.

Az októberi önkormányzati választással kapcsolatban arra a műsorvezetői felvetésre, hogy a Fidesz szempontjából Szeged vesztésre áll, Miskolc pedig billeg, a politikus-kampányfőnök úgy reagált: Miskolcot nem nevezné billegőnek, mert ott szerinte valószínűleg a jobboldal nyer majd. A szegedi "speciális helyzet", ott teljesen új csapattal állt fel a Fidesz a választásra - közölte.

A műsorban szóba került az ukrajnai konfliktus és az orosz embargó is, amelyről Kósa Lajos azt mondta: az embargós politika mindenkinek nyilvánvalóan rossz,

ettől a polgárháború (...) nem oldódik meg, viszont mind a két részt vevő félnek rendkívül komoly gazdasági károkat okoz, és egyébként kikaparjuk a gesztenyét röhögő harmadik feleknek.