Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Az ország egyik felében kétszer olyan meleg lesz, mint a másikban

2014.08.31. 15:41

Szeptember elsején többfelé esős, hűvös időre kell készülni, néhol a legmelegebb órákban is csak 15 Celsius-fok lehet, de az ország keleti felében marad a meleg idő, akár 30 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a hét további részében ismét jellemzően 25 fok körül alakulnak a maximumok, de változékony lesz az idő, többször lehetnek záporok, zivatarok. Az éjszakai órákban elsősorban a nyugati megyékben ered el egyre nagyobb területen az eső, záporeső, amelyet zivatar kísérhet.

Hétfőn a szél a Dunántúlon megerősödik, helyenként - valamint a zivatarok környezetében - viharossá is fokozódik. A Dunától keletre viszont szakadozottabb lesz a felhőzet, a Tiszántúlon néhány órára kisüt a nap és csak néhol fordul elő csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-18 fok között alakul. Nappal a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 15-22, a Dunától keletre 23-30 fok között várható.

Kedden is viharos szél és zápor, néhol zivatar várható a Dunántúlon. Keleten több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet csapadék. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 17-24, keleten 25-30 fok között valószínű.

Szerdán országszerte több órára kisüt a nap. Több helyen megerősödik a szél, de csak elszórtan, főként délen alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Nappal 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön főként délen és nyugaton valószínű zápor, néhol zivatar. Északkeleten időnként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, rövid napos időszakok főként északkeleten lehetnek. A Dunántúlon valószínű több helyen zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 23-29 fok között alakulnak, északkeleten lesz a melegebb.

Szombaton több helyen várható zápor, helyenként zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 22-28 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal 23-29 fokig emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten lesz a melegebb - olvasható az előrejelzésben.