Eltelt egy hét a kampányból, még csak két főpolgármester-jelölt állt rajthoz

2014.09.01. 11:39
Mármint hivatalosan. Hétfőn 10 óráig még mindig csak Tarlós István és Staudt Gábor adta le az induláshoz szükséges minimum 5000 érvényes ajánlást, ezek átvizsgálása is tart még.

A valasztas.hu hétfőn 10 órás adatai szerint Tarlós István és Staudt Gábor, a Fidesz-KDNP és a Jobbik jelöltje adta még csak le a főpolgármester-jelöléshez szükséges ajánlásokat (minimum 5 ezer érvényes aláírás kell), ezeket is még vizsgálja a választási bizottság.

Budapest: 18-7-4-1

A Fidesz-KDNP szervezeti fölénye a kerületi polgármesterjelölt-állításban is meglátszik. A kormánypártok indulói eddig 18 kerületben adták le ajánlásaikat, a baloldali pártok jelöltjei 7-ben, jobbikos jelöltből mindössze 4, LMP-s ből pedig csupán egy van.

Megyeszékhelyek: 18-3-1-0

A többi 18 megyeszékhelyen is hasonló az állás: a Fidesz polgármesterjelöltjei már az összesben leadták az ajánlásaikat, míg a baloldal eddig csupán három helyen, Miskolcon, Szombathelyen és Zalaegerszegen. LMP-s jelölt egyelőre nincs, jobbikos is csak Egerben van.

A várakozásoknak megfelelően Miskolcon lesz talán a legizgalmasabb a választás, és ez már most, a kampányidőszak második hetének elején látszik a jelöltállításból is: a fideszes Kriza Ákos és a baloldali jelölt, Pásztor Albert is rajthoz állt már, rajtuk kívül döntésre vár még a Munkáspárt jelöltje, miközben a Magyarországi Cigány Párt polgármesterjelöltjének nyilvántartásba vételét visszautasította a helyi választási bizottság.