Miyazaki Jun jogtalanul használta az óbudai egyetem címerét

2014.09.01. 19:53

Jogsértően használta az óbudai egyetem címerét Miyazaki Jun, aki a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben indul az önkormányzati választáson Óbuda-Békásmegyer 1. egyéni választókerületében, írja a városrész önkormányzata a helyi választási bizottságra hivatkozva.

A testület helyt adott az egyetem kifogásának, és arra kötelezte a jelöltet, hogy távolítsa el a jogsértőnek talált plakátokat. A döntés ellen csütörtök délután négyig lehet fellebbezni.

Miyazaki Junról vasárnap közöltünk portrét. Kiderült, hogy a félig japán férfi rajong a Star Trekért és Gyurcsány Ferencért, és a szusival szemben a pörköltre szavazna.

UPDATE: A Demokratikus Koalíció óbudai szervezete közleményt adott ki: „A Demokratikus Koalíció 3. kerületi szervezete ezúton fejezi ki őszinte sajnálatát egy tévedés miatt. Mint az Index.hu hírportál megírta, az önkormányzati választásra készült plakátokra tévedésből az Óbudai Egyetem címere került ki, a grafikai munka során hibáztunk. A kérdéses plakátokat holnap estig (azaz szeptember 2-ig) javítjuk."