Új szint a sajtótájékoztató-megzavarásban

2014.09.01. 17:19

Ma olyan történt velem mint még soha. A Fidesz-stáb az Ady Endre úti sajtótájékoztatómnál rám hívta Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársait.

- írta Facebookján - nem nyivános levélben - Gajda Péter, az MSZP kispesti polgármestere.

Gajda az Indexnek elmondta, hogy egy útszakasz „nagyjábóli elkészülte alkalmából tartott egy történeti áttekintést" hétfőn délelőtt, amikor táblákkal felszerelkezve fideszes politikusok zavarták meg az eseményt. Az Dódity Gabriella és Ékes Gábor irányításával fellépő kormánypártiak azonban nem elégedtek meg az szokványos ellentüntetéssel.

Gajda szerint az ellentüntetőkkel együtt megjelentek a Fővárosi Közterület-felügyelet emberei is, akik megbüntették vagy legalábbis elzavarták az őt és kollégáit szállító autókat arra hivatkozva, hogy rossz helyen parkoltak az útlezárás miatt.

Gajda elmondta, hogy a kerületnek a Fővárosi Közterület-felügyelettel nincs szerződése, ezért valójában nincs is joguk a fellépésre. A polgármester szerint a közterületesek eddig nem is próbálkoztak, pedig sok esetben a környék forgalmi helyzete vagy más közterületi probléma szükségessé tette volna.

A Fidesz szerint viszont nem volt közük, ahhoz, hogy hirtelen megjelentek a közterületesek. Gajda Péter polgármester „állítása hazug rágalmazás, amely kapcsán a polgármester ellen büntetőfeljelentést fogunk tenni” - közölte Dódity Gabriella „Sem én, sem Ékes Gábor alpolgármester úr nem utasítottuk a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot arra, hogy büntesse meg a szocialisták - egyébként tilosban parkoló - autóit.

Dódity Gabriella szerint az sem igaz, hogy megzavarták a sajtótájékoztatót. Akciójukkal csupán fel akarták hívni Gajda Péter figyelmét arra, hogy ne adja át kerületi vezetőként azt a felújított utat, amelyhez kispesti polgármesterként semmi köze, hiszen az a Fővárosi Önkormányzat beruházásban készült el. Dódity szerint az út megvalósulásáért – ellentétben Gajdával – ő valóban sokat dolgozott a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes főtanácsadójaként.