Szétverte az MSZP aláírásgyűjtő pultját Suchman Tamás

2014.09.02. 13:01
Az Index információi szerint saját Somogy megyei párttársai tettek büntető feljelentést Suchman Tamás ellen, miután a politikus a múlt hétvégén megpróbálta kikergetni MSZP-s párttársait a sajátjának tekintett Marcaliból, és közben szétverte a párt kitelepülős pultját, és fizikailag megfenyegette az aláírásokat gyűjtő szocialistákat.

Az MSZP Somogy megyei listáján harmadik helyen álló kaposvári Harján Dávid pénteken reggeltől gyűjtötte a támogatásokat Marcaliban a piac előtt. A kitelepülős akcióban részt vett Harján barátnője, Horváth Zoltán, az MSZP Marcali városi elnöke, Mészáros Géza városi elnökhelyettes, valamint Sárdi Árpád, a szocialisták jelenlegi megyei listavezetője.

Suchman Tamás
Suchman Tamás
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Harján az Indexnek elmondta, hogy Suchman Tamás, aki tavaly mondott le a marcali pártelnökségről, többször elautózott a piac előtt, majd kiszállt, és gyalog indult el a pult felé. Az egykori privatizációs miniszter a tanúk szerint ordítozva közelített, Sárdi Árpád megpróbálta megállítani, de őt félrelökte, és magából kikelve az üvöltötte Harjánnak:

Mit keresel az én városomban?

Suchman ráborította Harján Dávidra a kitelepülő pultot, amely darabjaira esett szét.

Suchmant az odaérkező felesége és Sárdi Árpád közös erővel igyekezett megfékezni, de ő továbbra is ordítozott:

Három percet adok!

Közben Harján barátnőjének is durva sértéseket címzett, és meg is akarta ütni. Amíg Harjánék a laponként tízezer forintos aláíró íveket és a pult alkatrészeit szedték össze, Suchman visszaszámolt:

Már csak kettő. Már csak egy.

Harján Dávid ezután rendőrségi feljelentést tett párttársa ellen.

Suchman Tamás kérdésünkre, hogy mi vezetett az aláírásgyűjtés szétveréséig, csak annyit mondott:

Nem történt ilyen, annyi minden van az életben, beszélgessünk inkább másról.

Suchman eddig sem finomkodó fellépéseiről volt híres. Három éve hangfelvétel is készült arról, hogy a marcali önkormányzatban üvöltözött az egyik KDNP-s képviselővel.