Úgy várják az aszfaltot, mint a Messiást

2014.09.03. 15:44

Néhány jószívű munkásnak köszönhetően leaszfaltozták a makói Sarkantyú utcát, illetve csak azt a 20 méteres szakaszát, ahol a legjárhatatlanabb volt.

Azt mondták, ez az anyag kimaradt valahol, sajnálták elvinni, inkább leterítették itt nekünk. Alapja nincs, a fölvágott földes utcára, a gödrökbe öntötték bele. Ide hozzánk eddig nem értek el a rendes úttal, pedig sokszor volt már, hogy méregették, és mi bele is fizetnénk

- mondta a Délmagyarnak az egyik ott lakó asszony.

Sztojkó Mihályné és Vass Jánosné aszfalt és föld határán. Várják az igazi útépítést.
Sztojkó Mihályné és Vass Jánosné aszfalt és föld határán. Várják az igazi útépítést.
Fotó: Bakos András / délmagyar.hu

A csoda augusztus 18-án történt meg a Közgépet is magában foglaló, csatornaépítő Makó-OEK Konzorcium munkásainak jóvoltából. Az anyag a csatornázás utáni úthelyreállításról maradt meg, amit a makói utcák több mint 90 százalékán elvégeztek.

Kivéve a kétszáz méter hosszú Sarkantyú utcán, ahol az aszfaltutat a lap szerint úgy várják, mint a Messiást.

Egy hónapja temettük el szegény férjemet. A mentősök, amikor hazaértek vele, ölben hozták be ide. Az utcabeli idős nénihez az orvosa úgy jön be, hogy a kocsit kinn hagyja, ahol meg tud vele állni. A kukásautó kétszer beleborult az árokba, azóta nem mer bejönni, ki kell húzni a kukát az aszfalthoz ürítéskor, és aztán vissza, nehogy eltűnjön  

- panaszkodik az asszony, aki szembe szomszédjával együtt kapával szokta elegyengetni az utat, ha egy nagyobb autó feltöri.

A két asszony nagyon reméli, hogy egyszer nem csak véletlenül téved a Sarkantyú utcába egy útépítő csapat.