Decemberig meghosszabbították a HM-es szerződések ügyében indult nyomozást

2014.09.04. 14:26

További három hónappal, december 6-ig meghosszabbította a korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt indult nyomozás határidejét az illetékes ügyészség - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel. 

A Honvédelmi Minisztérium által 2009-ben kötött megbízási szerződésekkel kapcsolatban Hende Csaba honvédelmi miniszter 2013. július 18-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen. A feljelentés alapján a Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan elkövetett, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás mostanáig nem volt.

Az ügy részleteiről és az eddig elvégzett nyomozati cselekményekről a folyamatban lévő nyomozás érdekeire figyelemmel az ügyészség továbbra sem adhat tájékoztatást - tette hozzá Nagy Andrea. A gyanú szerint a HM volt kabinetfőnöke 2008 és 2010 között több millió forint értékben kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár honlapjának üzemeltetésére, miközben ezt a feladatot a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni.

A szerződésekkel kapcsolatban júliusban Hende Csaba honvédelmi miniszter tett feljelentést az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt. A miniszter három szerződést kifogásolt, amelyek egyike a honvédségi államtitkári honlappal függ össze.