Orbán rangrejtve jár a Balatonon

2014.09.06. 13:34

Orbán Viktor minden nyáron jár a Balatonra, de rangrejtve — ezt maga a miniszterelnök mondta a Kossuth Rádiónak a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó VB megnyitóján. Orbán a Krónikában azt is elmondta, hogy egy kicsit olyan ő, mint az orrszarvú az állatkertben.

Miniszterelnök Úr természetesen nem bőre vastagságára, vagy a rinocérosz állítólagos agresszivitására gondolt, hanem azt fejezte ki ezzel a hasonlattal, hogy országunk vezetőjeként ő bizony „ritkán látható állatfajta”, és nem olyan könnyű sétálgatnia egy Balaton-parti városkában.

Eközben saját bevallása szerint még csengett a füle, mert az interjú előtt éppen egy rajtpisztollyal indította a versenyzőket. A sportolókat ezután szép gladiátorokhoz hasonlította, arra a kérdésre pedig, hogy parancsolt-e már egyszerre harminc nőnek, „közölte, hogy kevesebbnek sem tud, a családjában lévő nőknek, a feleségének és négy lányának” — számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Orbán Viktor a Balaton északi partjáról bizonyára a kötcsei találkozóra ment, ahol szombat délután nagy várakozás előzi meg idei beszédét.