Egyre csak gyűlnek Tarlós kihívói

fffffff
2014.09.08. 10:50 Módosítva: 2014.09.08. 11:35
A munkáspárti Thürmer Gyula és Magyar György ügyvéd is leadta a főpolgármester-jelölti ajánlásokat hétfő reggel, Bokros Lajos több mint hétezer ajánlással jelentkezett délelőtt, és információnk szerint a liberális Bodnár Zoltán is hamarosan megjelenik az ajánlóívekkel a választási irodán. Legkésőbb négy nap múlva derül ki, hányan hívják ki Tarlós Istvánt Budapesten, és Falustól hány baloldali jelölt rabolhat el majd szavazatokat.

Hétfő délután négy óráig lehet leadni az ajánlóíveket, így ma biztosan kiderül az is, hogy hányan jelentkeznek Budapesten főpolgármester-jelöltnek. Hétfő reggelig a Fidesz-KDNP-s Tarlós István főpolgármester mellett csupán a jobbikos Staudt Gábort vették hivatalosan nyilvántartásba, de múlt héten már leadta az aláírásokat a baloldal közös jelöltje Falus Ferenc, illetve az LMP-s Csárdi Antal is.

Ma délelőtt aztán elkezdtek szaporodni a kihívók. Leadta ugyanis az aláírásokat Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, illetve Magyar György ügyvéd is. Magyar független jelöltként indul, de információnk szerint nem egy baloldali politikusnál lobbizott, hogy ő legyen a baloldal közös jelöltje.

Nem sokkal dél előtt Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMA) vezetője is leadta az ajánlásokat, a MoMA sajtósa azt mondta az Indexnek, hogy több mint 7000 ajánlás gyűlt össze.

Ha Thürmer, Magyar és Bokros hivatalosan is jelöltté válik, a baloldali közös jelölttől vihet el szavazatokat, és Falus esélyeit tovább ronthatja, hogy információnk szerint még egy baloldali induló biztosan leadja ma az ajánlásokat: Bodnár Zoltán, a Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párt jelöltje. Az MLP sajtófőnöke azt mondta, hogy a liberálisok több mint 7000 ajánlást gyűjtöttek, vagyis nem kérdés, hogy Bodnár is felkerül majd a szavazólapra. 

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan főpolgármester-jelölt lehessen, ötezer ajánlást kell összegyűjtenie. A választási irodának négy napja van megvizsgálni az ajánlások érvényességét, így legkésőbb pénteken derül ki, hányan szerepelnek majd a szavazólapon.